Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) потвърди, че най-малко 501 деца са били

...
Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) потвърди, че най-малко 501 деца са били
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Над 500 деца са убити в Украйна от началото на войната

Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) удостовери, че " минимум "  501 деца са били убити в Украйна от началото на руската война, заяви изпълнителният шеф Катрин Ръсел на 3 април.

" Това е единствено доказаният от Организация на обединените нации брой. Реалната цифра евентуално е доста по-висока, а жертвите за засегнатите фамилии са невъобразими ", написа Ръсел в Twitter.

Приблизително 1000 деца са получили пострадвания, в това число такива, които ще останат за цялостен живот. " Децата и фамилиите в Украйна заплащат най-високата цена за тази брутална война ", добави Ръсел.

УНИЦЕФ дава на украинските деца, наранени от войната, психосоциални грижи и поддръжка, добави тя.

Руските сили нелегално са трансферирали или депортирали 19 514 украински деца в Русия, нарушавайки Женевските конвенции, заяви Министерството на реинтеграцията в Киев на 28 март. Заради депортиране на украински деца Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на Владимир Путин и на съветския детски омбудсман Мария Лвова-Белова.

По-миналата седмица украинският омбудсман Дмитро Любинец съобщи, че 15 деца от някогашните окупирани територии на Харковска и Херсонска област са били върнати в Украйна. До момента в страната са върнати единствено 327 деца.
ТЕМА преди 1 ден 577 преди 1 ден 780 преди 2 дни 2270
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР